018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Trogodišnja devojčica i sedmomesečni dečak utopili su se u nabujaloj Turiji (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Turjanska reka koja protiče kroz selo Bankovac u opštini Aleksinac, jutros oko 10 časova bila je mesto tragedije. Majka dvoje maloletne dece B. M. , koja živi ovom selu, pokušala je sa sedmomesečnom bebom u naručju da spasi svoju trogodišnju ćerkicu koja se okliznula i pala u nabujalu Turiju. Na nesreću, bujica je povukla sa sobom decu, a majku su spasili mestani koji su pritrčali u pomoć.
Potraga spasilačkih ekipa iz Niša i Aleksinca za telima nastradale dece još uvek traje, a istragu o detaljiima ove nesrece obavljaju nadležni organi.
Nažalost, poplave koje ne jenjavaju u ovom delu Srbije, uzele su svoj danak.
Iako još uvek nema zvaničnog saopštenja o ovom događaju, po svedočenju očevidaca, trogodišnja devojčica, M. M. i sedmomesečni dečak M. M. iz sela Bankovac nadomak Aleksinca utopili su se u nabujaloj Turiji.
Meštani sela Bankovac od jutros su na nogama. Sve je uznemirila i potresla vest o utapanju dvoje maloletne dece.
Deca su se utopila na mestu koje je dva kilometra udaljeno od ušća Turjanske reke u Južnu Moravu. Pripadnici spasilačke ekipe nekoliko puta su izvršili pretragu korita Turije, ali tela nisu pronađena. Pretraga korita Južne Morave odložena je i biće preduzeta kada se stabilizuje vodostaj ove reke.