018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Trofej Lige šampiona stigao u Niš

Od:
Komentari: isključeni

Pehar namenjen klupskom fudbalskom prvaku Evrope stigao je u Niš u okviru Ture UEFA trofeja Lige šampiona. Bio je izložen na Trgu kralja Milana, a Nišlijama ga je predstavio  legendarni jugoslovenski  fudbaler  i ambasador ture Dejan Savićević. Popularni Dejo  u svojoj karijeji dva puta je osvajao  ovaj trofej,  prvi put  sa Crvenom zvezdom, a zatim i sa Milanom.

„Izuzetno sam ponosan što imam priliku da građanima Niša predstavim originalni ’ušati’ pehar čije osvajanje predstavlja vrhunac karijere svakog fudbalera, a mene ujedno podseća na najuspšenije sportske trenutke. Posebno mi je drago što ponovo imam priliku da u svojim ruka držim ovaj veličanstveni trofej, ali i da otvorim „Mini super ligu“,takmičenje za najmlađe fudbalerem u nadi da će neki od njih jednog dana bitina krovu Evrope“, rekao je Savićević.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubomir Slavković i poznati fudbaler svečano su otvorili ovu manifestaciju, a kasnije i turnir „Mini super lige“.

Najpoželjniji fudbalski trofej u Evropi prvo je bio izložen u Novom Sadu, a nakon Niša, ide u trodnevnu posetu Beogradu. Tura UEFA trofeja do sada je posetila preko 66 evropskih gradova, u 14 različitih  zemalja. Pehar će se ove godine najduže zadržati u Srbiji, čak pet dana, a  ovaj  puta su tu privilegiju imale i Nišlije.