018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Tribina o prevenciji raka debelog creva (VIDEO)

Komentari: isključeni

U susret 3. decembru Svetskom danu osoba sa invaliditetom, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika i Uprava za socijalnu zaštitu organizovali su još jednu tribinu na temu prevencije raka debelog creva. Dosadašnje tribine, kažu u Zavodu, dale su dobre rezultate. Interesovanje je sve veće.

U Srbiji svake godine oboli 33.000 ljudi od karcinoma – ovo su podaci Ministarstva zdravlja. Rano otkrivanje i dalje je prioritet medicinara. Prevencija karcinoma debelog creva je još jedna tribina koju organizuju Uprava za dečju, socijalnu i primarmu zdravstvenu zaštitu i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika. Domaćin je Udruženje osoba sa amputacijama i povredama na radu.

Gradska uprava za socijalnu zaštitu sarađuje sa 16 udruženja osoba sa invaliditetom. Do sada su tribine organizovali i za članstvo Saveza gluvih i Udruženja za dečju i cerebralnu paralizu.

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika pruža pomoć i radnicima kojima nije uplaćivano zdravstveno osiguranje. Pravo na dijagnostiku i lečenje, ali ne i na izdavanje recepata imaju radnici štamparija „Vuk Karadžić“, „Elmonta“ i „Metalca“.

 

Povezane vesti