018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Grad izdvojio tri miliona dinara za mlade (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Razvoj omladinskog aktivizma i briga o mladima u Nišu se nastavljaju. Kao i prošle godine, dvadest projekata niških omladinskih organizacija od Ministarstva omladine i sporta dobilo je 3 miliona dinara. Ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata predstavnicima organizacija uručili su resorni ministar, Vanja Udovičić, i gradonačelnik Niša, prof.dr Zoran Perišić.

Budućnost mladih u Nišu zavisi od njih samih, kažu u niškim omladinskim organizacijama. Aktivizam, solidarnost i angažovanje mladih u današnje vreme su vrlo bitni. Upravo zbog toga, projekti niških omladinskih organizacija usmereni su ka ostvarenju tog cilja.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovicic, poručio je mladima da na što bolji način utroše dobijena sredstva i time pomognu razvoju svog grada i omladinskog aktivizma.

Gradonačelnik Niša, prof.dr Zoran Perišić, koji je zajedno sa resornim ministrom uručio ugovore o novčanom finansiranju, poručio je mladima da oni predstavljaju budućnost grada.

Od ukupno 43 omladinske organizacije koje su predale projekte na konkurs grada, 20 je dobilo ugovore o finansiranju projekata, dok dodeljene svote novca nisu jednake za sve njih.

Povezane vesti