018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Tri javne garaže naredne godine? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Čak tri javne garaže Niš bi mogao da dobije u narednoj godini i to je pokazala studija ,,Parking-servisa“, po kojoj postoje tri idealne lokacije za poseban parking prostor u centralnoj gradskoj zoni. To je najavio direktor niškog ,,Parking-servisa“ Marko Janković, koji je proglašen za jednog od najboljih menadžera u javnom sektoru u proteklom periodu.

Više nema privilegija za funkcionere i javne ličnosti, poručuje Janković tvrdeći da je u poslednje dve godine uspeo čak da udvostruči prihode preduzeća, čime se direktno puni i gradski budžet.

Primer dobrog poslovanja među javnim preduzećima daje niški ,,Parking servis“, sudeći po nagradi ,,Kapetan Miša Anastasijević“, koju je za najboljeg menadžera u javnom preduzeću na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, dobio direktor ovog preduzeća Marko Janković. On kaže da je u poslednje dve godine uspeo da udvostruči prihode preduzeća odgovornim ponašanjem i posebnim merama štednje.

Naplata je povećana, dodaje Janković, i ukidanjem privilegija svim javnim ličnostima i političarima, ali i podizanjem nivoa radne discipline u redovima zaposlenih.

Uz štednju i povećanje naplate, menadžment ,,Parking servisa“ potpuno je posvećen i rešavanju problema javnih garaža, kojih u Nišu još nema. Jankovićeva procena je da, ukoliko bude podrške gradskog rukovodstva, već naredne godine možemo da dobijemo tri: na Sindjelićevom trgu iza Narodnog pozorišta, na već postojećem parkingu, gde bi se, izgradnjom jedne etaže, duplirao kapacitet. Zatim, na Trgu republike – prekoputa Skupštine grada i nedaleko od Doma zdravlja. Dokumentacija je spremna, tvrdi direktor ,,Parking servisa“.

Povezane vesti