018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Treći protest zbog isključenja struje

Oko stotinu građana iz naselja Crvena zvezda, koji već mesec dana nemaju struju treći put mirno su protestovali ispred niške Elektrodistribucije. Kako koordinator za romska pitanja Igor Paunović kaže 90 odsto kuća u ovom naselju nema struju zbog neplaćenih računa.

Paunović ističe da žele da se dogovore sa predstavnicima ovog privrednog društva oko načina otplate duga i ponovnog priključenja na mrežu, ali kako dodaje, još nema povratnu informaciju.

Mirni protesti biće organizovani i narednih dana sve dok ne stigne odgovor na zvaničan dopis koji su poslali nadležnima, upozoravajući da su spremni i da ne napuštaju plato ispred Elektrodsitribucije i Gradske kuće sve dok ponovo ne dobiju struju.

Povezane vesti

 • Mustafa Kajgani

  I kako se ovo zavrsilo? Vise se ne okupljaju, znaci poklonili ste im struju?!

 • Grdjanin kog reda?

  Nemam nista protiv bilo koga, ali otkako su Romima servirali pricu o ugrozenim pravima, vrlo cesto ostali punopravni gradjani (vecinom Srbi) postaju gradjani drugog reda – moraju da placaju svoja dugovanja, ne mogu da se lece bez overene zdravstvene legitimacije, ne mogu da se voze u autobusima gradskog prevoza, ne mogu da se krecu kroz centar grada vozilima bez registracije, ne mogu da grade bez gradjevinske dozvole, a Romi sve to mogu. Poslednji primer u naselju pored Crvene Zvezde, u ulici Dusana Popovica, na bespravno zaposednutom zemljistu nice kuca, a sada se i ogradjuje – zida ograda od cigala, a da niko ne reaguje. Da li u ovom gradu i opstini Palilula postoji gradjevindska inspekcija, koja prima platu od poreza, koji mi ostali gradjani placamo bez pardona, sa enormnim kamatama kod kasnjenja…Dokle cemo biti u svojoj drzavi obespravljivani?

  • aca

   i ja se u ptpunosti slazem sa vama oni kazu da su socijalni slucajevi ali odite kod hjih da vidite da su bolje sredjeni nego mnogo ljudi kpji ne kukaju svi imaju internet mobilne telefone prave veselja i pola zvezde je otislo u nemacku na azil a ovamo strakuju za struju jer nemogu da puste klimu za hladjene ako nima puste struju onda ce mo i mi srbi socijalni slucajevi da strajkuemo jer ima i starih i bolesnih i kod nas koji nemogu da stvarno plate struju a ne kp oni a internet placaju obavezno a struju ne dokle lazi i kradja…… pozdrav