018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Treće takmičenje u bacanju bumeranga (VIDEO)

Treće takmičenje u bacanju bumeranga, jedinstveno na ovim prostorima, okupilo je učenike iz desetak srednjih škola. U finalnom delu takmičenja učestovalo je 15 bacača iz četiri srednje škole. Organizator ove jedinstvene sportsko-rekreativne manifestacije je Mašinsko-tehnička škola „15. maj“ iz Niša.

U kvalifikacionom delu takmičenja u bacanju bumeranga koje je održano juče učestvovalo je 10 škola iz niškog okruga. Za veliko finale kvalifikovalo se 15 bacača i to iz Mašinsko-tehničke škole „15. maj“, koja je ujedno inicijator i domaćin takmičenja, zatim Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović”, Pravno-poslovne škole i Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca. Finalno Takmičenje otvorio je Milan Pešić, gradski većnik.

Druženje mladih ljudi, izlazak u prirodu, bavljenje sportom ciljevi su ove manifestacije koju su osmislili profesori i učenici Mašinsko-tehničke škole u Nišu.

Bacanje bumeranga je potpuno nov sport, pa je za organizovanje zvaničnih takmičenja potrebno formirati mrežu klubova, kaze bivši profesor Mašinsko-tehničke Škole Danilo Jovanovic

Prenos kvalifikacija u bacanju bumeranga na „You Tube-u“ je pratilo 5000 ljudi, što govori o interesovanju za ovaj neobičan sport, kažu u organizacionom odboru.

Povezane vesti

  • ana

    lepo, a nemate neki video nesto?