018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Transformaciju preduzeća prilagoditi našem standardu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Fiskalnom strategijom predviđen je Program restrukturiranja javnih i javno-komunalnih preduzeća. Tim povodom je, nakon serije javnih rasprava na temu transformacije ovih preduzeća, održan sastanak u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, a zaključeno je da javno-komunalna preduzeća ipak moraju da ostanu pod javnom kontrolom.

Kada se govori o transformaciji i restrukturiranju neophodno je napraviti razliku između javnih i javno-komunalnih preduzeća. Budući da se rad ovih drugih neposredno tiče javnog dobra, izmene koje se tiču njihovog poslovanja moraju biti mnogo blaže, zaključeno je na sastanku održanom u Nišu.

Na sastanku održanom u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu predstavljena su i iskustva Hrvatske i Slovenije koja se tiču restrukturiranja javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Simončič je zaključio da ne treba kopirati najrazvijenije države, budući da one raspolažu mnogo većim budžetima, već da transformaciju prilagodimo našem standardu i ugledamo se na države koje su prošle kroz situaciju sličnu našoj danas.

Povezane vesti