018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Tramvaj zvani želja“ i „Durlanski masakr kratežom“ na sceni Narodnog pozorišta

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Za ljubitelje pozorišne scene, i u četvrtak i petak u niškom Narodnom pozorištu dve zanimljive predstave. “Tramvaj zvani želja” odigraće učenici Gimnazije “Svetozar Marković” i to na egleskom jeziku, a u petak, 6. juna, premijera krimi komedije po tekstu Dejana Stojiljkovića “Durlanski masakr kratežom “. Obe predstave imaju humanitarni karakter.

Inicijativu “Učenici učenicima” pokrenuli su članovi dramske sekcije Gimnazije “Svetozar Marković”. Petog juna u 19 sati na sceni narodnog pozorišta odigraćei čuveni komad Tenesija Vilijamsa “Tramvaj zvani želja”. Komad se igra na engleskom jeziku, cena ulaznice je 200 dinara, a sva sredstva biće prosleđena Tehničkoj školi u Paraćinu, koja je teško oštećena u nedavnim poplavama.

Sledeće večeri, u petak, 6. juna, premijera krimi komedije “Durlanski masakr kratežom”.Tekst je napisao Dejan Stojiljković, a glavnu ulogu tumači Marjan Todorović. Ovaj komad je priča o nestašnom momku iz Durlana koji počinje da sumnja da ga devojka vara sa izvesnim Urošem iz Duvaništa. Junak drame odlučuje da celu tu stvar istraži, jer je neprestana sumnja počela da se odražava na njegov celokupan život.

Povezane vesti