018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Tragedija zbog „Ledenog izazova“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Globalna akcija “Ledeni izazov”, čiji je cilj skretanje pažnje na Lu Gerigovu bolest uzela je maha svuda u svetu. A jedan osamnaestogodišnji Škot poginuo je dok je učestvovao upravo u ovom izazovu, skočivši sa stene u veštačko jezero.

Škotski mladić Kameron Lankaster stradao je posle skoka u jezero. Njegovo telo pronašla je policija, a sumnja se da je život izgubio upravo zbog ledenog izazova, zbog kojeg se ljudi širom sveta polivaju ledenom vodom.

Globalna akcija “Ledeni izazov”, u kojoj se poznati polivaju vodom i daju humanitarni prilog, izazivajući imenom druge osobe da učine isto, velikom brzinom se proširila Amerikom i Evropom. Vremenom je prerasla u pravo internetsko ludilo, čime je u drugom planu ostavila svoj prvobitni cilj – skretanje pažnje na Lu Gerigovu bolest .

Nažalost, i u Srbiji je ova svojevrsna humanitarna akcija dobila drugu konotaciju. Humanost je ostavljena po strani, a ledeni izazov je prerastao u estradni spektakl.

Akcija je, osim među poznatima, uzela maha i među mladima širom sveta. Pa je tako, po tvrdnji svedoka, upravo zbog „ledenog izazova“, skočivši sa litice u jezero, stradao i škotski osamnaestogodišnjak.

Povezane vesti