018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Trace” stipendira četvoro studenata niškog GAFa (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Četvoro studenata završne godine Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu dobilo je stipendije od Bugarske firme Trace Group Hold-vlasnika PZP Niš. Posle završetka studija u Sofiji ova kompanija će mladim građevincima obezbediti i posao.
Za završetak četvrte godine Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Sofiji studenti su dobili stipendiju od 150 evra mesečno. Pored zaposlenja, bugarske firma Trace Group, pružiće im mogućnost da završe i magistarske i doktorske studije. Uslov su bili zainteresovanost i visoke ocene tokom sudiranja.
Studentima građevinsko-arhitektonskog fakulteta iz Niša nastavak školovanja u susednoj državi, omogućen je na osnovu činjenice da je vlasnik kompanije Trejs ujedno šef katedre za puteve u Sofiji. Stečena diploma, biće priznata u celoj Evropi. U planu je i stipendiranje srednjoškolaca.
Bugarska firma Trace group hold, kupila je PZP ad Niš u stečaju 2014.godine.Ulož ila je velika finansijska sredstva u njegovo opremanje.U radnom odnosu trenutno je 350 radnika, od čega 150 ima ugovore o radu na neodređeni period, s tim što postoji tendencija da se broj takvih ugovora poveća.