018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Topli obroci za ugrožene od marta? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Još se sigurno ne zna da li će posle marta korisnici Narodne kuhinje u Nišu ponovo dobijati tople obroke, izjavio je za NTV, gradski većnik Branislav Ranđelović.

Ipak, sve aktivnosti Grada su usmerene ka tome, ističe Ranđelović i i dodaje da je za rad Narodne kuhinje u budžetu obezbeđeno 72 miliona dinara, što je dovoljno da, u ovoj godini, pravo na kazan dobije oko 2000 radno nesposobnih Nišlija.

Poslednjih godina menjao se model finansiranja Narodne kuhinje, što je rezultiralo da u avgustu prošle godine korisnici ne dobijaju više kuvana jela, već pakete suve hrane, kaže resorni većnik Branislav Ranđelović.

U odnosnu na 2013, kada je bilo izdvojeno 56 miliona dinara za rad Narodne kuhinje, ove godine za ove namene u gradskom budžetu predviđeno je 72 miliona dinara.

Do sada je bilo pregovora da priprema obroka bude poverena Vojsci Srbije odnosno kuhinji u jednoj od kasarni u gradu, a da Grad posredstvom Crvenog krsta Srbije osim donacije namirnica za tople obroke preuzme i distribuciju hrane. Grad je spreman i da obezbedi prostor obroka, kaže Ranđelović i podseca da, prema novoj gradskoj odluci, pravo na tople obroke imaju samo radno nesposobni građani, kojih prema trenutnim podacima ima oko dve hiljade i sto.

Povezane vesti