018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Topli obroci do ponedeljka?

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Socijalno ugroženi građani koji su na „gradskom kazanu“, bonove imaju do 18. avgusta, posle čega će, ukoliko Grad ne nađe dodatna sredstva, ostati bez toplog obroka. U Nišu, Narodnu kuhinju trenutno koristi više od 5000 ljudi, a sredstva izdvojena iz budžeta nisu dovoljma za sve, s obzirom da je taj broj iz dana u dan sve veći.

Studenstki centar će tople obroke za 5300 korisnika isporučivati do ponedeljka, do kada ima novca za Narodnu kuhinju, posle čega će morati da se nađe novo rešenje, jer izdvojena sredstva nisu dovoljna da bi hrane bilo za sve.

Ove godine za potrebe Narodne kuhinje bilo je predviđeno 116.000.000 dinara, međutim, iz gradskog budžeta je odobreno 56.000.000. Deo novca potrošen je na zatečene troškove, tako da je za kuhinje utrošeno 46.000.000. Trenutno se traži model po kojem će se nastaviti rad narodne kuhinje u ovoj ali i narednoj godini.

Razlozi za novonastalu situaciju su mnogobrojni, od visoke cene obroka dobijene na tenderu do značajnog povećanja broja korisnika. Podsetimo, Narodna kuhinja je posle duže pauze sa radom počela 1. juna, a za poslednja 2 meseca broj korisnika je skoro dupliran i svakodnevno se povećava.

Povezane vesti