018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Toplana: Radijatori hladni zbog havarija [UPD](VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Zbog kvara na toplovodnoj mreži, svi oni koji su priključeni na toplanu “Jug” i “Majakovski” sinoć su ostali bez grejanja, potvrdio je za NTV direktor Gradske toplane Slobodan Maksimović. Reč je o velikom broju ulica u gradskom jezgru, a prema Maksimovićevim rečima sve ekipe su na terenu i ubrzano rade na otklanjanju kvarova, tako da očekuje normalizaciju grejanja tokom dana.

Iako je u Nišu temperatura pala na jedan stepen, radijatori u brojnim stanovima ostali su hladni. U Toplani pojašnjavaju da je došlo je do curenja na magistralnim toplovodima sistema toplane Jug, što je uzrokovalo obustavu isporuke toplotne energije kod većeg broja korisnika šireg centra grada, pa su bez grejanja ostali Obrenovićeva ulica, Obilićev venac do Mašinske industrije, ulice oko starog groblja, kao i Trg Kralja Aleksandra. Kvar je dijagnostikovan i na toplani “Majakovski”, pa su bez grejanja ostali stanari Duvaništa. Međutim, iz Toplane tvrde da je ovaj kvar saniran.

Pored ove havarije, veliki broj građana javio se Toplani, ali I Niškoj televiziji kako bi prijavili probleme na brojnim podstanicama. Tto zahteva dodatno angažovanje ekipa, ali Makismović tvrdi da se radnici trude da I ove kvarove što pre otklone.

Samo tokom jučerašnjeg dana call – centar Gradske toplane primio je oko 400 poziva, a ništa bolje nije ni danas, kaže portparol ovog preduzeća Milena Pavlović. Ona kaže da je neophodno da ovakve probleme prijave sami stanari. Broj call-centra je 018/4239188, ali je Pavlovićeva zamolila građane da budu brzi i što kraće jave adresu i prijave problem, jer je centrala preopterećena.

Povezane vesti