018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Toplana izlazi iz blokade sledeće nedelje

Komentari: isključeni

Tokom sledeće nedelje račun Gradske toplane biće deblokiran, a menica „Jugorosgasa“ povučena, pošto je Grad uplatio više od sto miliona dinara duga, rekao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Prvi čovek Grada dodao je da novi sistem plaćanja RINO u Nišu i dalje ne funkcioniše, pa republički priliv od poreza na zarade ne stiže u budžet više od 15 dana.

Zbog neefikasnog poslovanja pojedinih preduzeća, ustanova i uprava, koje ne sprovode RINO sistem plaćanja na adekvatan način, Gradu su stopirani transferi od pedeset miliona dinara i to zbog neizmirenih 5.200 dinara.

Gradonačelnik je dodao da zbog navedenih nepoštovanja ovog programa neće biti isplata ličnih dohodaka Gradskoj upravi, a da će sva odgovorna lica biti smenjena. A problem dugovanja Toplane „Jugorosgasu“ uskoro će biti rešen, te će ovo preduzeće izaći iz blokade već sledeće nedelje.

Gradsko veće dalo je i pozitivno mišljenje da sekretar veća Nađa Marković i zamenica načelnika Uprave za poljoprivredu Jadranka Stevanović mogu obavljati funkcije u Komisiji za imenovanje direktora javnih preduzeća.

Perišić dodaje da će u ponedeljak biti podnet zahtev predsedniku Skupštine grada za sazivanje hitne sednice, na kojoj će se razmatrati izbor autoprevoznika u gradu za narednih 5 godina, a ovaj je tender vredan više od šest milijardi dinara.

Povezane vesti