018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Tokom septembra saobraćajna policija kaznila više od 900 vozača (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na raskrsnici bulevara Zorana Đinđića i ulice Vojvode Mišića na Crvenom Pevcu uskoro će biti postavljene kamere koje će beležiti saobraćajne prekršaje. Osnovni cilj uvođenja video-nadzora je da smanji broj saobraćajnih prekršaja, a ne da bi se od naplaćenih kazni punio gradski budžet, kaže gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišć.

Raskrsnicu na Crvenom pevcu uskoro će snimati 12 kamera koje će beležiti prekršaje u svakoj kolovoznoj traci, najavio je gradonačelnik Niša. Policija će moći da posmatra saobraćaj i kazni prekršioce, što bi, kako kažu, trebalo da smanji broj prekršaja a samim tim i saobraćajnih nezgoda.

Gradonačelnik nije precizirao kada će biti uveden video-nadzor na raskrsnici bulevara Zorana Đinđića i ulice Vojvode Mišića ali će, kako je rekao, Nišlije biti blagovremeno obaveštene. Sledeće godine bi još jedna raskrsnica u gradu trebalo da bude pod video-nadzorom.

Tokom septembra je niška saobraćajna policija kaznila više od 900 vozača, što znači da su registovali preko 30 prekršaja dnevno.