018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Tim za podršku dojenju i dalje vredno radi (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Nesigurnost i neznanje najčešći prave probleme mladim mamama i trudnicama kada je reč o dojenju. Kako do problema ne bi dolazilo i kako bi razmenile svoja dobra a i loša iskustva članice tima za podršku dojenju organizovale su okupljanje, tačnije neku vrstu druženja, kome su prisustvovale i mame i deca.
Za bebu je majčino mleko najbolja i nezamenljiva hrana. Međutim, zbog neiskustva, neznanja i neobaveštenosti mnoge majke prave greške kada je reč o dojenju i ponekad zaborave koliko je ono bitno za bebu.
Kako bi mamama bile otklonjenje sve nedoumice i kako bi se razgovaralo o problemima, tim za podršku dojenju često organizuje edukativne radionice i susrete. Dojilje tada, osim što čuju stručne savete za njihove probleme, mogu da razmene i iskustva sa ostalima
Tim za podršku dojenju i dalje vredno radi, a ideja je, kako kažu, da Niš postane grad koji zadovoljava potrebe najmlađih Nišlija.
Kako kažu u timu, oni su uvek na raspolaganju majkama i spremne su da pruže punu podršku. Tradiciju ovakvih okupljanja će, kako najavljuju uskoro nastaviti.