018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Tihomir Stanić – glumac četvrte večeri

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Četvrte festivalske večeri prikazana su tri filma : “Falsifikator”, “Ljubav dolazi kasnije” i “Gde je Nađa”. Film “Gde je Nađa” je na Letnjoj pozornici u Tvrđavi sinoć imao i svoju svetsku premijeru. Glumcem večeri proglašen je Tihomir Stanić iz filma “Falsifikator”.

Radnja filma “Falsifikator“, u režiji Gorana Markovića, počinje 1968. godine na početku kraja komunizma. Anđelko ne može da zamisli da u tom, za njega idelanom svetu, postoji neka greška. Zato falsifikuje diplome i to radi bez naknade iz čistog osećanja da svako treba da bude srećan. Za ulogu Anđelka, Tihomir Stanić proglaćen je glumcem četvrte festivalske večeri.

“Ljubav dolazi kasnije” je autorski prvenac reditelja Hadži Aleksandra Đurovića. U ovoj romantičnoj tragediji prepliću se tri priče, čiji akteri pokušavaju, da tokom jedne noći reše svoje emotivne probleme.

Nađa, osamnaestogodišnja devojka nestala je bez traga i glasa. Njen otac Svetozar počinje da je traži po gradu, odlazeći na svako mesto gde bi mogla da bude. Nađinog oca glumi Svetozar Cvetković, a režiju za Film “Gde je Nađa” potpisuje čak 9 reditelja.

Večeras se na Letnjoj pozornici prikazuju filmovi “Led” i “Artiljero”, a projekcija počinje u 20 sati i 30 minuta. Filmski susreti završavaju se u subotu kada će biti dodeljene glumačke nagrade, a biće prikazana i dva gostujuća filma “Put posut ružama” i “Ponoćna molitva”.

 

Povezane vesti