018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

TG Collective večeras na River stage-u

Komentari: isključeni
Tagovi:

Konferencija za štampu počela je u 14 časova u „Nišville pres centru“ u tvrđavi. Grupa TG Collective je bila naš gost, koja dolazi iz Britanije.

Počeli su sa snimanjem i izvođenjem svoje muzike 2001. godine, kada su sastav činile tri akustične gitare. Od tada, sastav se menjao, i sada ga čine šest izvođača: dve gitare, kontrabas, klarinet, flauta i udaraljke.

Upoznavanje naše zemlje je krenulo još u autobusu, kada su slušali našu domaću muziku, Tomu Zdravkovića. „Nismo razumeli ni reč, ali nam se ritam dopao, tako da smo u suštini samo pravili buku“, izjavio je gitarista benda Sam Slater.

Još jedna od interesantnih stvari, na zahtev dvojice članova benda, TG Collective će u subotu od 19 časova prisustvovati fudbalskoj utakmici između FK Radnički i FK Partizan na južnoj tribini sa navijačima niškog kluba.

Njih možete čuti večeras, 14. avgusta, na River stage-u i uživati u izvođenju gypsy jazz-a, flamenka, savremene i klasične umetničke muzike. „Mi smo zaista dobri prijatelji, i zapravo smo kao jedna velika porodica“, izjavila je Holly Jones – flauta, „i ako želite da budete član naše velike porodice, pridružite nam se na River stage-u“.

Povezane vesti