018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Težak život u niškim selima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Snežana Pavlović je samohrana majka koja sa bolesnim sinom Danilom živi u Gornjem Međurovu. Nevreme je oštetilo krov njihove porodične kuće, pa voda prodire u prostorije. Od socijalne pomoći, koja joj je jedini izvor prihoda, ne može da sanira krov, a u kući koja je potpuno neuslovna za život, nema vode, niti ogreva za predstojeću zimu.

U niškim selima sve je veci broj žitelja koji žive u vrlo teškim materijalnim uslovima. Jedna od njih je i Snežana Pavlović iz Gornjeg Međurova. I pored socijalne pomoći od deset i po hiljada dinara mesečno, ona nije u stanji da sebi obezbedi humane uslove života.

Da nevolja bude veća, Snežana je pre dve godine preživela tešku operaciju, pa su joj lekari zabranili teške fizičke poslove. Socijalna pomoć nije dovoljna da se pokriju svi troškovi, a uvećava se i račun za utrošenu električnu energiju, pa se Snežana pribojava da ne ostane bez struje. Ona se nada da je nadležni kojima se obraćala za pomoć neće zaboraviti i da će joj pomoći da predstojeću zimu dočeka spremno.

http://youtu.be/r1fl1pazVpA

Povezane vesti