018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Tender za Narodnu kuhinju završen bez ponuda (VIDEO)

Komentari: isključeni

Tender niškog Crvenog krsta koji je raspisan za firme koje bi pripremale kuvane obroke, završen je, i to bez ijedne pristigle ponude. Zbog toga je, iako se očekivalo da bi korisnici narodne kuhinje već početkom idućeg meseca trebalo da dobiju kuvane obroke, početak rada niškog narodnog kazana ipak neizvestan do daljeg, kažu u ovoj ustanovi.

Ipak, gradski čelnici zaduženi za socijalna pitanja tvrde da će korisnici u međuvremenu nastaviti da primaju pakete hrane, a da će izvođač verovatno biti angažovan direktnim pregovorima.

Tender gradskog Crvenog krsta za firme koje bi se bavile pripremom obroka za korisnike narodne kuhinje u Nšu, a koji je raspisan pre mesec dana, i zvanično je završen, ali nažalost neuspešno, jer se na konkurs nije javio nijedan ponuđač. U Crvenom Krstu ističu da će zajedno sa gradom učiniti sve da priprema obroka počne što pre, ali je realno očekivati da to bude tek početkom iduće godine.

U niškoj Upravi za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu kažu da je tenderske uslove propisao Međunardoni Crveni krst, i da oni mora da se poštuju, ali da postoji mogućnost i direktnog pregovaranja.

I gradski čelnici kažu da će projekat naropdne kuhinje u ovom obliku potpuno podržati, u skladu sa finanasijskim mogućnostima kojima raspolaže.

Prema poslednjim podacima, na obrok iz narodne kuhinje može da računa oko 2500 socijalno ugroženih Nišlija, I to onih koji su radno nesposobni. Ovakvi pooštreni uslovi I trijaža su, prema rečima nadležnih uvedeni zbog eventualnih zloupotreba korisnika. Podsećamo, Beogradska nadbiskupija i udruženje „Karitas“ donirali su krajem prošle nedelje deset hiljada evra za rad Narodne kuhinje u Nišu.

Povezane vesti