018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Tender za javni prevoz pod znakom pitanja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Sporni tender oko izbora javnih prevoznika u Nišu bio je glavna tema javne debate pod nazivom ‘’Antikorupcijski dijalog: zakonitost niških tendera’’. Građanski nadzornik Dragan Dobrašinović potvrdio je da je podneo krivičnu prijavu protiv gradonačenika Niša prof. dr Zorana Perišića zbog, kako napominje, zloupotrebe službenog položaja, odnosno kršenja Zakona o javnim nabavkama. Perišić je rekao da je tender sproveden u cilju javnog interesa i da bi, u suprotnom, Nišlije 1. septembra bile bez gradskog prevoza.

Planirano ili ne, tek glavna tema javne debate na temu antikorupcijskog dijaloga u vezi sa niškim tenderima, bio je tender za javni gradski prevoz oko koga se u javnosti poslednjih meseci vode polemike. Sporne su bile autobuske partije 1 i 4, koje su dobili „Niš- ekspres“ i „Aerodrom“. Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović podneo je, zbog pomenutog tendera, krivične prijave protiv nadležnih u gradu i Direkciji za javni prevoz.

Debatu o antikorupcijskom dijalogu organizovao je Lokalni antikorupcijski forum sa ciljem da se sučele mišljenja i iznesu argumenti svih strana.

Antikorupcijski dijalog je jedna od važnih mera i aktivnosti predviđenih Lokalnim planom za borbu protiv korupcije koji je, podsećamo, niška Skupština usvojila sredinom 2011. godine.

Povezane vesti