018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Telo Bugarke dve nedelje u bolničkoj kapeli

Komentari: isključeni
Tagovi:

U niškoj kapeli je već dve nedelje telo bugarske državljanke, koja je preminula na Neurohirurškoj klinici, a koje, zbog visokih troškova lečenja, rodbina ne preuzima. Stručnjaci sudske medicine upozoravaju da telo preminulog, u uslovima koji postoje u hladnjači bolničke kapele u Nišu, može da ostane u nepromenjenom stanju svega nekolio nedelja. Uprava Kliničkog centra pokušava da preko bugarskog konzulata i našeg Ministarstva zdravlja reši ovaj problem.

Bugarska državljanka, sedamdesetdvogodišnja Angelika Dončev, povređena je u saobraćajnoj nesreći još 21. januara, kada je na nju naletelo taksi vozilo. Sa teškim povredama smeštena je na Neurohiruršku kliniku. Iako su se lekari mesec dana borili za njen život, Angelika je preminula. Zbog visokih troškova lečenja, koji iznose preko 700.000 dinara, porodica nije htela da preuzme telo, i ono se već dve nedelje nalazi u bolničkoj kapeli. Svaki dan čuvanja tela u hladnjači, takođe se naplaćuje, pa troškovi i dalje rastu. Međutim, veliki problem predstavlja i vreme boravka, s obzirom da ni u takvim uslovima, telo preminulog ne može dugo da ostane netaknuto, kažu stručnjaci sudske medicine.

Rukovodstvo Kliničkog centra nastoji da što hitnije obezbedi uslove da bugraska državljanka bude sahranjena u domovini, a da niška bolnica dobije svoj novac. Pošto nisu dobili odgovor bugarskog Konzulata, na zahtev da preuzmu telo preminule žene, kompletnu dokumentaciju o ovom slučaju prosledili su Ministarstvu zdravlja, koje bi trebalo da obezbedi potrebne kontakte i omogući sahranu na teritoriji Bugarske.

Povezane vesti