018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Paketići za decu sigurne kuće Sigurne kuće

Od:
Komentari: isključeni

Ukoliko želite da učestvujete u humanitarnim akcijama,jedna od mogućnosti jeste da preko fejs buka pronađete portal “Dar od srca“. Njegov idejni tvorac je Tatjana Petrović iz Donjeg Komrena, koja je uz pomoć dobrih ljudi kreirala novogodišnje paketiće i poklonila ih malim stanarima Sigurne kuće.

Da bi ste bili humani,nemorate da budete bogati-što pokazuje i primer domaćice Tatjane Petrović iz Donjeg Komrena. Poruku je poslala preko inerneta i svoju ideju o prikupljanju igračaka i garderobe podelila sa istomišljenicima iz Beograda i Niša.
U Sigurnoj kući trenutno je 9 mama i 9-oro mališana.Svaki poklon, skreće misli sa preživljenih trauma.

Sigurna kuća može da primi 25 osoba.Reč je uglavnom o ekonomski zavisnim osobama,koje zbog pretrpljenog nasilja i straha dolaze sa simtomima depresije i anksioznosti. Pogrešnog životnog partnera uglavnom biraju po uzorima ponetim iz primarne porodice.
Pored ostvarenja prava na dečiji dodatak,stručnjaci Sigurne kuće, upućuju žene i na prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju,kako bi se po izlasku zaposlile,našle smeštaj i decu odgajale od soptvenih prihoda u ambijentu gde više nema opasnosti od nasilja.