018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Takmičenje u kreiranju mobilnih aplikacija na Metropolitan univerzitetu (VIDEO)

Informacione tehnologije i rad na mobilnim platformama predstavljaju budućnost, u koju će, za desetak godina svi biti uključeni, kažu na Metropolitan Univerzitetu. Zbog toga su, navode, odlučili da organizuju takmičenje u kreiranju mobilnih aplikacija na Windows platformama, i na taj način zainteresuju talentovane i inovativne srednjiškolce da se bave ovim poslom, za koji tvrde da je zanat budućnosti. Oni najbolji, koji se pokažu kao najkreativniji i najsnalažljiviji, kao stimulativni poklon za dalji rad, dobiće stipendiju u stopostotnoj vrednosti za sve četiri godine studiranja.

Većina ovih mladih i talentovanih ljudi, su odlični đaci. Vole informatiku I matematiku, i sebe pronalaze u informatičkoj budućnosti koja je pred nama. Njih 64-oro, iz Niša i okoline, koji čine šesnaest takmičarskih ekipa, ovde su kako kažu, kako bi sa mentorima iz Majkrosoft korporacije u Srbiji, na inovativan način pokazali svoj talenat i pokušali da osvoje sitpendiju koja će im obezbediti sigurno i profesionalno školovanje kakvo imaju i njihove buduće kolege u Beogradu.

Svi oni će raditi sa mentorima koji su profesionalci u svom poslu. Tvrde da one koji se bave IT tehnologijama očekuje svetla budućnost.

U rukovodstvu fakulteta kažu da je ovo samo jedna od akcija, kojom Univerzitet Mitropolitan pomaže svojim studentima, ali i onima koji će to tek postati.

Takmičari će sa mentorima inovacije, i predloge razrađivati tokom celog dana, a nakon prezentacije, zvanična komisija IT stručnjaka, odrediće pobedničku ekipu.