018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svrljižani ove godine spremili najukusnije pihtije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Niškoj banji završena je deseta pihtijada. Poslednjeg dana manifestacije proglašene su ekipe koje su se istakle u spremanju pihtija, a najbolji ove godine je tim iz Svrljiga.
Iako se drugog dana pihtijade nije kuvalo i spremalo kao prvog, atmosfera je u centru Niške banje ipak bila topla, bez obzira na temperaturu koja je bila u minusu. Zagrejali su je pre svega okupljeni posetioci koji su sa dobrim raspoloženjem došli kako bi saznali ko je, prema odluci žirija, napravio ove godine najukusnije pihtije. Treći put među najboljima se našla se ekipa iz Svrljiga, iz koje su, kako kažu, očekivali pobedu. Slaviša Aleksić iz ovog tima otkrio nam je kako se prave dobre pihtije.
Drugo mesto osvojila je ekipa Tasković, a treće udruženje Kruna Niške banje. Konkurencija je prema rečima učesnika kao i ranijih godina bila jaka. Međutim, to ne znači da su ove godine pihtije bile po ukusu žirija.
Osim nagrada za najukusnije pihtije, dodeljeno je priznanje i za najdekorisaniji kazan, kao i inicijatoru ove manifestacije koja je desti put održana u Niškoj banji.

Povezane vesti