018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svetski dan voda obeležen u školi “Dositej Obradović” (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Svetski dan voda obeležen je u školi “Dositej Obradović” javnim časom pod nazivom “Vodeni megafon“. Cilj ovakve nastave bio je da se učenicima ukaže na važnost očuvanja voda i na probleme koji mogu nastati zbog nemara ljudi.

Voda treba da se štedi, jer se bliži vreme kada će potrebe za njom premašiti zalihe. Svetskim danom voda Ujedinjene nacije žele da podsete na važnost zaštite ovog resursa i na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta.

Povodom ovog dana, u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ održan je javni čas pod nazivom “Vodeni megafon“, čiji je koordinator bio Institut za javno zdravlje, a specijalni gosti članovi tima za vanredne situacije. Osim što je cilj ovakve nastave da se deci ukaže na važnost očuvanja vode, đaci ove škole imali su priliku da čuju nešto više o poplavama i tome kako se snaći u takvim situacijama.

Svetski dan voda obeležava se pod nazivom “Voda za održivi razvoj”. Ovaj resurs koji život znači čini 75 odsto naše planete, ali nije svima jednako dostupan. Srbija ne spada u zemlje siromašne vodom, ali ni onoliko bogate koliko se prethodnih decenija mislilo. U narednih 20 godina, prema procenama, prosečna količina vode kojom će ljudi raspolagati biće manja za trećinu.

Povezane vesti