018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svetski dan televizije (VIDEO)

Komentari: isključeni

Nastala pre više od sedam decenija, televizija je i dalje najuticajniji medij u savremenom svetu. Na dan koji medijski radnici obeležavaju uvek 21. novembra, zaposleni u TV kućama dočekuju u neizvesnosti većoj nego ikada. U Srbiji opstanak televizijskih kuća, ali ne zbog napretka interneta, već usled novih zakonskih regulativa, predstavlja top temu poslednjih meseci. U jeku tih promena, NTV se priprema za ulogu regionalnog javnog servisa, pa je na Svetski dan televizije ugostila učenike i direktora Osnovne škole Branko Miljković, kao i direktorku NKC-a. Sa njima je potpisan i Protokol o saradnji.

Mališani iz isturenog odeljenja Osnovne škole „Branko Miljković“ u Suvom Dolu posetili su „Nišku televiziju“, gostovali u Jutarnjem programu i upoznali se sa funkcionisanjem jednog elektronskog medija. Oni su zajedno sa svojim učiteljicama bili u prilici da saznaju kako se snima, montira i vodi program.

Bojana Simović, direktorka NKC-a, Miroslav Stanić direktor OŠ „Branko Miljković“ i direktor NTV Boban Rajković potpisali su protokol o međusobnoj saradnji i promociji svih nastavnih i vannastavnih aktivnosti u kojima učenici učestvuju.

Ovakve posete bi verovatno bile još češće kada bi NTV bila transformisana u javni servis, čime bi se stvorile mogućnosti da u potpunosti ostvarimo i edukativnu ulogu.

Povezane vesti