018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svetski dan sporta obeležen i u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Međunarodni dan sporta, koji se obeležava od prošle godine, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila tu rezoluciju, obeležen je danas i u Nišu. Kako kažu organizatori, cilj ove promocije zdravog života, timskog duha i sporta, jeste pozitivan uticaj na mlade naraštaje koji tek treba da izaberu svoj životni. 

Niški Univerzitetski sportski savez, uz podrršku mnogih drugih organizacija, obeležava Međunarodni dan sporta. Takmičenjem u malom fudbalu, basketu, šahu, stonom tenisu i demonstracijama borilačkih veština i zumbe, ovi mladi ljudi propagiraju zdrav život, a prema rečima organizatora ovogodišnje obeležavanje ovog dana, jedinstveno je u Srbiji.

Ovaj datum, koji je usvojen prema rezoluciji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, obeležavaju Studentski parlament Univerziteta u Nišu, Univerzitetski sportski savez Niš i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Pokrovitelj je Gradska opština Medijana, a tehničku pomoć u organizaciji pružili su Sportski centar „Čair“, SKC Niš, Studentski centar Niš, Fudbalski savez Niša, Gradski šahovski savez Niša, Univerzitetski go klub Niš.

 

Povezane vesti