018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svetski dan džeza se obeležava i na jugu Srbije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Muzičari iz Bujanovca, Vranja, Leskovca i Niša danas obeležavaju Svetski dan džeza koncertima u Nišu i Vranju. Povodom Dana džeza danas se u celom svetu organizuju brojni koncerti na kojima nastupaju lokalni i međunarodno priznati muzičari i promoteri džeza.
U klubu Feedback, večeras od 21:00 nastupiće Vojislav Ilić Quintet, sastav iskusnih niških džezera koji čine Marijan Cvetanović (truba), Andreja Ćirić (saksofon), Vojislav Ilić (električni klavir), Vlada Karadžov (kontrabas) i Josip Hartl (bubnjevi). U sklopu obeležavanja praznika džeza predstaviće se i mladi muzičari, niški učesnici projekta „Džez – multikulturalni izraz“, a takođe po tradiciji, program će se nastaviti džem sešnom, pa Nišville, koji je organizator obeležavanja ovog dana, poziva niške džez, blues, soul i funk muzičare da ponesu svoje instrumente i pridruže se house band-u.
Istog dana, u Vranju, u suorganizaciji Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ okupiće se drugi deo polaznika projekta “Džez – Multikukturalni izraz“ koji su Nišville i muzičke škole iz Leskovca i Vranja realizovali tokom prošle godine pod pokroviteljstvom EU. Ulaz na oba programa je besplatan. Inače. međunarodni dan džeza zvanično se obeležava od 2012. godine, pod okriljem UNESKO-a, a proglašen je na inicijativu legendarnog džez pijaniste i kompozitora Herbija Henkoka.