018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sveti Sava obeležen u niškim školama i vrtićima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Osnovne škole “Mika Antić”, “Kralj Petar Prvi” i “Stevan Sinđelić” u Kamenici proslavile su Svetog Savu uz muzički i recitatorski program koji su pripremili učenici. Školsku slavu obeležio je i vrtić “Bubamara”, a ove ustanove obišlo je rukovodstvo gradske opštine Pantelej, kao i Palilule. Veoma je važno da deca odmalena uče o vrednostima koje nosi svetosavlje, ističu u ove dve gradske opštine.

Dan najvećeg srpskog svetitelja Save obeležili su učenici i profesori Osnovne škole “Mika Antić” pred punom fiskulturnom salom roditelja i ostalih đaka, među kojima je bilo i rukovodstvo gradske opštine Pantelej.

Sveti Sav obeležen je i u školi “Stevan Sinđelić” u Kamenici. Ovu školu pohađa stotinak učenika, i još 30 u izdvojenim odeljenjima u Brenici i Cerju.

Danas se slavilo i u vrtiću “Bubamara”. Pored ovog na teritoriji GO Pantelej ima još 3 vrtića i 7 osnovnih škola. Svi oni su proslavili dan utemeljivača srpske crkve i školstva.

Svetosavska himna čula se i u Osnovnoj školi “Kralj Petar Prvi”. Obeležavanjem Svetog Save đaci se još od najranijeg doba uče pravim vrednostima, dodaju u opštini Palilula na čijoj teritoriji ima 7 osnovnih i 2 specijalne škole.

Povezane vesti