018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svečano otvoren prvi mini pič teren u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

U cilju razvoja sporta u gradu, svečano je otvoren mini pič teren u dvorištu Osnovne škole “Miroslav Mika Antić”. Ugovor o korišćenju i održavanju ovog terena potpisali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. Oni očekuju da će ovaj multifunkcionalni teren biti dobra osnova budućim sportskim šampionima na koje će grad biti ponosan.

Mini pič teren u školi „Mika Antić“ jedan je od 78 sličnih terena u Srbiji čiju je izgradnju finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, dok će po ugovoru, o održavanju brinuti Grad. Prilikom obilaska terena ministar Udovičić je rekao da je njegov cilj da se što veći broj dece bavi sportom kako bi manje vremena provodili uz tv i računare i veruje da ovakvi tereni doprinose tome. Zbog toga najavljuje da će ih u budućnosti biti više.

Sport je za grad jedna od najvažnijih oblasti, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i dodao da su ovakvi tereni ulaganje u budućnost dece koja zaslužuju da im se omoguće najbolji uslovi da razviju sportski duh. On očekuje pomoć ne samo Ministarstva sporta, već i drugih ministarstava da ovakvih terena bude i u drugim delovima grada.

Fudbal, košarka, odbojka, samo su neki od sportova koji će moći da se igraju na ovom multifunkcionalnom terenu, a veliki broj dece već je iskoristio brojne mogućnosti koje on pruža. Ministar Udovičić obišao je i školu “Dušan Radović” gde je prisustvovao javnom času u okviru projekta “Sport u škole” čiji je cilj da se što veći broj dece u zemlji uključi u sport. Raznovrsnim aktivnostima predviđeno je da se kod dece razvije koordinacija, pokretljivost, preciznost i izdržljivost, ali i takmičarski duh.

 

Povezane vesti