018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svečana konvencija SUBNOR-a

Komentari: isključeni
Tagovi:

Svečanom konvencijom u niškom Domu Vojske, Dan pobede nad fašizmom obeležili su pripadnici SUBNOR-a, uz prisustvo rezervnih vojnih starešina, pripadnika MUP-a i predstavnika društveno-političkog života grada.

Na ovaj dan, 9. maja 1945. godine, Nemačka je potpisala bezuslovnu kapitulaciju u Drugom svetskom ratu, u kome je život izgubilo više od pedeset miliona ljudi. Time je formalno završen Drugi svetski rat, a Evropa je konačno uplovila u mirne vode. U Berlinu je potpisan akt o bezuslovnoj i konačnoj kapitulaciji nemačkih oružanih snaga.

Treći rajh bio je poražen, a naum Adolfa Hitlera o novom poretku, koji je trebalo da traje najmanje 1000 godina, doživeo je slom. J

U borbi protiv fašizma, srpski narod je pokazao patriotizam i slobodarski duh, čime su , kako ističu predstavnici SUBNOR-a, ispisane najslavnije stranice srpske istorije, koju treba prenositi mlađim pokolenjima.

Predstavnici SUBNOR-a, u želji da se bilo kakva ratna dejstva na planeti više nikada ne ponove ističu da nikada nisu mogli da pretpostave da će Srbiju 1999. bombardovati upravo njeni saveznici iz Drugog svetskog rata.

Povezane vesti