018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svečana akademija povodom rođenja velikog pesnika

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Veliki niški pesnik Branko Miljković rođen je pre tačno 80 godina. Ovaj važan jubilej biće proslavljen svečano, a detalje obeležavanja dogovorili su članovi Odbora za proslavu jubileja u Nišavskom upravnom okrugu. Dvadeset devetog januara, na dan rođenja Branka Miljkovića, biće održana velika akademija, a do kraja godine biće uređena i spomen- soba posvećena ovom književniku.

Na četvrtoj sednici Odbora za proslavu jubileja 80 godina od rođenja Branka Miljkovića dogovoreni su detalji oko svečane akademije, 29. januara. O niškom pesniku govoriće akademik Matija Bećković, ali i druge važne ličnosti.

Do kraja godine Narodni muzej trebalo bi da završi i spomen-sobu posvećenu Branku Miljkoviću, jer je, kažu u Odboru, važno očuvati sećanje na velikog književnika.

Branko Miljković je rođen u Nišu 1934. god. Gimnaziju je završio u rodnom mestu, odakle odlazi u Beograd i studira filozofiju. Pripadao je savremenoj srpskoj književnosti, tačnije neosimbolizmu. Ovaj esejista, prevodilac i pesnik napisao je više zbirki pesama, a jedna od najpoznatijih je “Vatra i ništa”.

 

 

Povezane vesti