018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve veći broj pacijenata zbog naglih promena vremena (VIDEO)

Komentari: isključeni

Zbog naglih promena vremena i atmosferskog pritiska, zaposleni u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kažu da imaju pune ruke posla. Prema njihovim rečima, ovo leto nimalo nije slično prethodnom, jer je sve više onih pacijenata koji dolaze sa akutnim problemima, ujedima insekata kojih je mnogo više nego lane, ali i simptomima atipičnim za ovo doba godine. Preporuke za hronične bolesnike su uglavnom slične, ali bi, kako ističu lekari, i zdrave, mlade osobe, trebalo da budu opreznije nego inače.

Iako se na prvi pogled čini da je u niškoj Hitnoj pomoći stanje redovno, prva noć ovog vikenda je, prema rečima lekara, protekla zaista burno. Zbog naglih promena temperature i vremenskih prilika, čekaonice su bile ispunjene pacijentima koji boluju od hroničnih bolesti.

Netipično za ovo doba godine, kažu u Zavodu za hitnu medicinksu pomoć, je to što među pacijentima ima i puno mališana, koji se javljaju sa simptomima koji nisu uobičajeni za ovo doba godine.

Lekari upozoravaju i na povećan broj problema sa insektima, i savetuju, da ukoliko dodje do ujeda, osoba momentalno potraži pomoć. Dodaju da hronični bolesnici obavezno redovno uzimaju propisanu terapiju, i pre 18 časova ne izlaze bez preke potrebe iz svojih domova.

Povezane vesti