018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve veći broj otrovanih pasa i mačaka (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gotovo da ne prođe nijedan dan a da u medijima ne osvane priča o nekom slučaju zlostavljanja i ubijanja životinja. Prema nezvaničnim pričama, gotovo da nema dela grada u kojem nema otrovanih pasa i mačaka, a osim lutalica, na udaru su i kućni ljubimci. Policiji ovakvi slučajevi u poslednje vreme nisu prijavljivani, a ljubitelji životinja slažu se u jednom – primena zakona nije adekvatna, a svest ljudi po ovom pitanju i dalje na niskom nivou.
Nišlijka Mila Vujić nedavno je ostala bez svog mačka koga je doživljavala kao člana porodice. Bio je dovoljan trenutak nepažnje da bude otrovan viršlom u kojoj se nalazio otrov.
Ovo, nažalost, nije usamljen slučaj trovanja životinje. To potvrđuje i veterinar Branislav Petković koji je nedavno u pola noći četiri sata spasavao otrovanog psa. Zahvat je, srećom, uspeo.
Iako je sa lepim vremenom broj otrovanih pasa veći, Petković ocenjuje da do trovanja češće dolazi zbog nemara poljoprivrednika nego zbog ljudskog zla.
Iz Društva za zaštitu životinja upozoravaju da bi žrtve trovanja nehajno bečanog po gradu mogla da budu i deca, a ne samo životinje kojima je, očigledno, namenjen. Koren ovog problema koji nikako da iskorenimo vide u nesprovođenju zakona.

Povezane vesti