018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve veći broj azilanata (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Srbiji je svakog dana sve više azilanata, a njihov povećan broj evidentirao je i Niš ekspres, koji od Bujanovca do Beograda i od Niša do Beograda svakodnevno prevozi veliki broj migranata koji su tražili azil u Srbiji.
Odakle idu i gde su krenuli niko pouzdano ne može da tvrdi. Ono što je činjenica je da mnogi azilanti biraju da do Beograda putuju i Niš ekspresom.
U Niš ekspresu kažu da na sve putnike gledaju isto, te tako bilo da su oni azilanti, domaći ili strani putnici cena karte je uvek ista.
Milićević kaže da azilanti najčešće putuju u većim grupama, da im je destinacija prestonica i da oni mogu samo da pretpostavljaju koji im je krajnji cilj. Ono što je činjenica je da je na krajnjem jugu Srbije poslednjih dana sve više migranata iz zemalja bliskog istoka i severne Afrike koji putuju ka severu naše zemlje. Zbog ovog problema, Mađarska je najavila će podići četiri metra visoku ogradu duž granice sa Srbijom da bi sprečila priliv ilegalnih imigranata.
Od početka ove godine u Mađarsku je stiglo 54.000 migranata. Početkom godine je došlo do porasta broja imigranata sa Kosova, ali većina imigranata koji sada dolaze su iz Sirije, Iraka i Avganistana. Prema zvaničnim podacima, 95 odsto njih prelaze u Mađarsku iz Srbije.