018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve učestaliji napadi na radnike „Bifteka“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Radnici „Biftek proizvodnje“ koja se nalazi u blizini Stočnog trga strahuju za svoju bezbednost jer ih, kako kažu, žitelji ovog naselja, uglavnom romske nacionalnosti, fizički napadaju na putu do posla i nazad.

Sve učestalije su i krađe robe, kao i uništavanje imovine, kaže direktor Branko Burgić.

Kada se, nakon radnog dana vraćaju sa posla, radnice „Biftek proizvodnje“, koja se nalazi na Stočnom trgu, blizu železničkog mosta, strahuju, jer sve učestalije na njih nasrću uglavnom deca romske nacionalnosti. Kako tvrde, ranije su to bile verbalne uvrede, dobacivanje, pa čak i pljuvanje. Međutim, vremenom je, kako tvrde, na njih počelo da leti kamenje i pesnice, a jedna od radnica je u utorak uveče i lakše povređena kada je, kaže, grupa dece u Šumadijskoj ulici kod ŽIŠ-a gađala kamenjem.

Ovaj napad je, prema rečima direktora, prijavljen policiji, kao i sve učestalije provale i obijanje kamiona dobavljača, ali i vozila na parkingu koji se nalazi ispred fabrike.

U proizvodnom pogonu Bifteka radi oko 200 radnika, a prema rečima direktora, većina njih je imala negativna iskustva sa žiteljima ovog naselja. Radnice koje, iz straha od novih napada, nisu želele da njihov identitet bude otkriven, pitaju se da li im je u 21. veku u rodnom gradu neophodna pratnja na putu do posla i nazad?

Povezane vesti