018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve spremno za VII Međunarodni studentski festival folklora (VIDEO)

Komentari: isključeni

VII Međunarodni studentski festival folklora ove godine biće održan od 16. do 20. jula na više lokacija u Nišu. Okupiće ansamble iz šest zemalja, kažu organizatori u Studentskom kulturnom centru.

Negovanje narodnih pesama i igara iz Bugarske, Rumunije, Poljske, Grčke, Meksika i Srbije i ove godine su glavna tema VII Međunarodnog studentskog festivala folklora. Iz godine u godinu ovaj festival stvara nove kontakte i priliku za pravu kulutrnu razmenu među mnogobrojnim učesnicima iz različitih kulturnih miljea, kažu u Studentskom kulturnom centrau u Nišu.

Festival predstavlja i novu radnu godinu domaćina – Folklornog ansambla ORO SKC-a, koji postoji više od pola veka. Osnivač je i nacionalne asocijacije Međunarodne organizacije folklornih festivala pod pokroviteljstvom UNICEFA. Kao nastavak ove ideje usledila je i saradnja sa mnogim festivalima sa Balkana i organizacija studentskog festivala folklora, kažu u SKC-u.

Otvaranje festivala je zakazano za 16. jul u 20 sati na amfiteatru na nišavskom keju, a zatvaranje za 20.jul od 20.30h na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Cena karte je 200 dinara. U međuvremenu bogat umetnički program biće u centru grada, zatim u parku Sveti Sava, Niškoj banji, ali i u Beloj Palanci, Knjaževcu i Gadžinom Hanu.

Povezane vesti