018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve spremno za centralnu proslavu

Komentari: isključeni

Sve je spremno za doček najmanje 20.000 vernika i hodočasnika iz Srbije i inostranstva, koji će 21. septembra stići u Niš povodom proslave 17 vekova Milanskog edikta, kaže za NTV gradski većnik resorno zadužen za kulturu Srđan Aleksić.

On dodaje da su u toku i poslednje bezbednosne pripreme za centralno obeležavanje jubileja, 6. oktobra, kada će se, u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene služiti sveta arhijerejska liturgija u prisustvu srpskog patrijarha Irineja. Ovim će naš grad dobiti i zasluženo mesto na mapi verskog turizma, ističe Aleksić.

Cela 2013. je u atmosferi proslave Milanskog edikta, a najsvečanije će biti 21. septembra u Nišu, kada će milanski nadbiskup kardinal Anđelo Skola, služiti svetu misu, pred, kako se očekuje, najmanje 20.000 vernika i hodočasnika iz Srbije i inostranstva.

- Sve je spremno za dolazak vernika i milanskog nadbiskupa. Niš će biti dobar domaćin - kaže Aleksić.

Aleksić dodaje da će centralno obeležavanje godišnjice Milanskog edikta u Nišu biti 6. oktobra, kada će se u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene služiti sveta arhijerejska liturgija u prisustvu srpskog patrijarha Irineja i drugih evropskih velikodostojnika.

Osim u Nišu, manifestacije, koncerti i kulturni događaji, povodom hrišćanskog jubileja, organizuju se i u drugim gradovima u Srbiji, jer je to šansa da naša zemlja unapredi svoju turističku i kulturnu ponudu.

Povezane vesti