018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve potrebne dozvole za gradnju na jednom mestu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Građevinske dozvole će se, nakon usvajanja novog zakona o planiranju i izgradnji izdavati u roku od 28 dana i to na jednom šalteru, najavljuju iz ovog ministarstva. Ovo je jedan od osnovnih ciljeva izmena zakona o planiranju i izgradnji, koji je ušao je u skupštinsku proceduru.

Do kraja godine bi novi zakon o planiranju I izgradnji trebalo da bude usvojen po hitnoj proceduri a njegova primena će odmah početi, najavljuju iz ovog ministarstva. Ovaj zakon će stvoriti dobre poslovne uslove i za investitore kao i za sve građane, kažu iz uprave za planiranje i izgradnju.

Prema Stankovićevim rečima, novi zakon će biti od velike važnosti i za grad Niš i za Nišlije, pogotovo zbog toga što put za izdavanje građevinskih dozvola neće voditi do ogromnog broja šaltera i službenika, već će se sve potrebne dozvole dobijati na jednom mestu.

Podsećamo, javne rasprave o izmenama ovog zakona održavaju se od jula, pa je, kako kažu iz ministarstva, bilo dovoljno prostora I vremena da se većina sugestija uvrsti u zakon.