018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve manje posla za preduzeća koja upošljavaju invalide (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nedostatak posla glavni je problem preduzeća koja zapošljavaju invalidna lica, kaže Mitar Kostić, predsednik samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva Srbije. Na sastanku koji je održan sa predstavnicima niških preduzeća koja zapošljavaju invalidna lica, zaključeno je da volja i želja za radom postoji, i da će se u narednom periodu truditi da probleme državi iznesu direktno jer će se jedino na taj način problemi rešiti.

Novca i posla je sve manje za preduzeća u kojima su zaposlene osobe sa invalidetom, ali njihov entuzijazam i želja za radom ne jenjava. Rešenje za ovaj problem, prema rečima Mitra Kostića, predsednika resornog sindikata, bio bi taj da javna preduzeća deo sredstava za rad i predmete rada kupuju od njih.

Udruživanjem direktora ovih preduzeća i uz pomoć sindikata problemi osoba sa invaliditetom čuju se glasnije dalje, kažu iz sindikata. Jedna od stvari koje su postignute je da proces privatizacije u 14 ovakvih preduzeća bude obustavljen, tako da će se, najverovatnije, ova preduzeća dalje finansirati iz buždeta.

Podsećamo u Srbiji 30% stanovništva ima neki vid invaliditeta, a samo 1% procenat njih radi.

Povezane vesti