018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve manje novca za kulturu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Lokalne samouprave moraju potražiti druge izvore finansiranja kako bi održale kontinuitet svojih kulturnih manifestacija, jer u budžetu za 2014. godinu nema dovoljno novca za ovu namenu.

Rešenje su projekti iz oblasti kulture koji se finansiraju iz predpristupnih fondova Evropske unije, ali i saradnja sa bankama, nevladinim organizacijama i donatorima, zaključak je sa Okruglog stola: “Finansiranje kulture na lokalnom nivou”, koji se pod pokroviteljstvom Stalne konferencije gradova i opština održava u Gradskoj opštini Medijana.

Naredna 2014. godina za poslenike kulture u Srbiji biće još teža nego 2013. Restriktivan republički budžet koji će ovih dana biti razmatran u republičkoj skupštini, utiče na obim i strukturu budžeta lokalnih samouprava, koji za narednu godinu izdvajaju manje para za već tradicionalne kulturne manifestacije. To je podstaklo mnoge gradove i opštine da se izbore sa besparicom i pronađu dodatne izvore finansiranja za kulturu. U GO Medijana, održan je okrugli sto “Finansiranje kulture na lokalnom nivou”.

Okrugli sto o finansiranju kulture na lokalnom nivou održan je u okviru projekta Institucionalna podrška Stalne konferencije gradova i opština.

Okruglom stolu „Finansiranje kulture na lokalnom nivou“ pored predstavnika Skupštine Republike Srbije i Stalne konferencije gradova i opština, prisustvovali su i predstavnici gradova Loznice, Šapca i Pančeva.

 

Povezane vesti