018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve je spremno za 48. Filmske susrete

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

I pored finansijskih teškoća, sve je spremno za 48. Filmske susrete. Publici na Letnjoj pozornici pokloniće se oko 80 glumaca, koji se ove godine takmiče za 8 glumačkih nagrada. Ljubitelji sedme umetnosti videće 14 filmova, od kojih 12 u takmičarskom delu. Nagradu Pavle Vuisić za životno delo, ove godine dobija glumica Vera Čukić. Novina u odnosu na prošlu godinu je i takozvana DCP  (digital cinema package) tehnologija za projekciju filmova i novo, veće platno, što će omogućiti besprekornu projekciju.

Žiri 48. filmskih susreta čine glumci Đurđija Cvijetić – predsednica, Aljoša Vučković i Marko Živić – članovi žirija. Oni će ove godine odlučivati o dodeli 8 prestižnih glumačkih nagrada. Večeras na svečanom otvaranju biće dodeljena i Nagrada „Pavle Vuisić“ – za izuzetan doprinos glumačkoj umetnosti. Nagradu ove godine dobija naša poznata glumaca Vera Čukić. Uprkos finansijskim teškoćama koje svake godine prate najstariji glumački festival na Balkanu, i činjenici da je Ministarsvo kulture i informisanja opredelilo samo 500.000 dinara, u pomoć je pritekao Grad – i sve je spremno za spektakl.

Prve večeri festivala, nakon svečanog otvaranja, biće prikazana dva filma “Kad svane dan“, reditelja Gorana Paskaljevića, i “Mamaroš” Momčila Mome Mrdakovića.

Povezane vesti