018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sve bolji položaj studenata u Nišu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nastavak izgradnje Studentskog doma kod Tehnoloških fakulteta biće prioritet u ovoj godini, rekao je povodom Dana studenata predsednik SG Niša prof dr Mile Ilić.
Predstavnici studentskih organizacija podržavaju napore Skupštine Grada da akademci dobiju još 400 mesta za smeštaj, kao i da se mladim naučnicima obezbedi stotinu kadrovskih stanova, koji su u izgradnji u ulici Branka Krsmanovića.

Posle potpisivanja protokola o saradnji između Grada i Univerziteta u Nišu, koji se očekuje tokom proleća brže će se rešavati problemi studenata u Nišu, među kojima je ključni – nastavak izgradnje Studentskog doma, izjavio je na sastanku sa delagacijom niških studenata, prof. dr Mile Ilić. Kako objašnjava do zastoja u radovima je došlo zbog problema na relaciji Vlada Srbije – Međunarodna banka, koja finansira radove.

Predstavnici studentskih organizacija podržavaju napore Skupštine grada u nastojanju da im poboljša životni standard i, uopšte, položaj u društvu.

Na sastanku je istaknuto i da se u toku proteklih godinu dana dosta uradilo na poboljšanju položaja studenata u gradu. Od ove godine se dodeljuju priznanja studentima sa prosečnom ocenom deset i najboljim studentima svih fakulteta, uvedene su subvencije za kupovinu karata gradskog prevoza i aktivno se radi na zapošljavanju studenata koji postižu najbolje rezultate, podseća prvi čovek niškog parlamenta prof. dr Mile Ilić.

Povezane vesti