018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svaki slučaj nasilja treba prijaviti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Šesnaest dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama nije dovoljno da se ovaj problem umanji i reši, već ova borba treba da traje svakog dana u godini, poručuju iz nevladinih organizacija. Članice udruženja koja štite ženska prava i danas su podsetile javnost na ovaj problem.
Policija, Centar za socijalni rad, sudovi, tužilaštvo, obrazovne ustanove, organi za prekršaje, zdravstvene ustanove… svi oni nadležni su za prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama i decom, poručuju iz udruženja Romkinja “Osvit”. Proteklih nedelja, povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama radilo se na podizanju svesti o tome da svaki ovakav slučaj treba prijaviti.
U toku 2013. preko 40 žena umrlo je od posledica nasilja, a taj broj je ove godine za polovinu smanjen. Iako je to veliki napredak, kako kažu iz nevladiniih organizacija, ovaj podatak je i dalje alarmantan.
Podsećamo, od 1. avgusta na snagu je stupila konvencija Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Povezane vesti