018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Svaki ekonomski pokazatelj lošiji nego pre dve godine

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da program ozdravljenja ekonomije Srpske napredne stranke ne daje rezultate i da je svaki ekonomski, privredni i finansijski pokazatelj u Srbiji lošiji nego pre dve godine.

„Od toga što vi radite leti, što radite po ceo dan, što prvi ustajete i poslednji ležete – građani Srbije nemaju nikakve koristi. Naprotiv. Vaše ozdravljenje uništene ekonomije jednostavno ne daje rezultate. Građani vas već mole: vladajte, samo ništa ne dirajte“, rekao je Pajtić.
Pajtić je, reagujući na jučerašnje saopštenje naprednjaka koju su mu se „izvinili jer mu remete planove za kupanje“ i što im je važnije donošenje ključnih zakona za oporavak zemlje od letovanja, poručio da je zakon o radu mnogo ozbiljnija tema „od njihovog nadmenog šegačenja“.
Pajtić je naveo da je tražio da „treća Vučićeva vlada“ organizuje javnu i demokratsku raspravu o jednom od najvažnijih zakona za sve ljude u Srbiji.
„Vi mi odgovarate bahatim podsmehom i pozivate se na ogromnu podršku građana. O tome vam i govorim: po definiciji, podlost je zloupotreba nečije podrške“, naveo je Pajtić, a prenosi DS u saopštenju.
Pajtić je naveo da izvinjenje naprednjaka vidi kao „posprdan čin, ali da ne mari“.
„Važno je da vežbate izvinjavanje. Uskoro će vam to biti potrebno. Jer svakoj strahovladi dođe kraj. Naročito diletantskoj“, rekao je Pajtić.
Naprednjaci su juče, reagujući na kritike Pajtića što se usvajanje izmena zakona o radu očekuje tokom leta, naveli i da mu se „izvinjavaju“ zbog toga što su premijeru Srbije Aleksandru Vučiću bitniji građani Srbije nego Pajtićev ten.
23.06.2014 12:05
Foto Tanjug, N.Milošević (Arhiva)