018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Danas poslednja Javna rasprava o medijskom zakonu

U Beogradu će danas biti održana poslednja od ukupno četiri javne rasprave o nacrtu zakona o javnom informisanju. Skup organizuju misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstvo kulture i informisanja. Predstavnici Ministarstva kulture i radne grupe će, kao i na prethodnim javnim raspravama u Novom Sadu, Novom Pazaru i u Nišu, predstaviti najvažnija rešenja i novine u zakonu u javnom informisanju. Skupu će se obratiti: ministar kulture i informisanja Srbije Bratislav Petković, šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, ambasador Velike Britanije i Srbiji Majkl Davenpor i šef Misije OEBS u Srbiji Peter Burkhard.

Donošenje zakona o javnom informisanju do kraja marta predviđeno je Medijskom strategijom koju je vlada donela u septembru 2011. godine. Nacrtom je predviđen izlazak države iz vlasništva u medijima, kao i prestanak direktnog budžetskog finansiranja medija, počev od 1. januara 2014. godine. Nacrt zakona takođe utvrđuje javni interes u oblasti informisanja i predviđa projektno finansiranje medijskih sadržaja u javnom interesu. Nakon poslednje javne rasprave Ministarstvo će utvrditi predlog zakona i dostaviti ga Vladi Srbije na usvajanje.

Povezane vesti

  • Dobronamerni

    DRAGI MOJI,ZAPOSLENI NA NTV I SUGRADJANI, U OVOJ BORBI MORAMO DA ISTRAJEMO DO POBEDE, JER JE PRAVEDNA!! JEDINO LOGICNO RESENJE JE DA, IZMEDJU OSTALIH, NIS POSTANE JEDAN OD CENTARA REGIONALNOG JAVNOG SERVISA!!