018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sutra počinje sajam profesionalne orijentacije (VIDEO)

Svi srednjoškolci koji žele da se informišu o fakultetima i visokim školama u Nišu koje bi želeli da upišu, imaće prilike da to urade na sajmu profesionalne orjentacije koji se održava sutra na Elektronskom fakultetu. Na štandovima će sa učenicima razgovarati savetnici sa fakulteta i viših škola, a sve u cilju, kako kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, lakšeg odlučivanja mladih za dalje obrazovanje.
Na sajam profesonalne orjentacije koje organizuje NSZ mogu da dođu svi srednjioškolci, ali su saveti najpotrebniji učenicima završnih razreda srednjih škola. Na štandovima visokoobrazovnih ustanova kako kažu organizatori, posetioci će moći da dobiju informacije o načinu upisa, studijskim grupama i obrazovnim profilima, koje će im biti od velike pomoći u opredeljivanju za dalje školovanje.
U NSZ navode da je ovo odličan način da se smanji suficit u određenim granama obrazovanja i poslovnim delatnostima.
Za stručne savete i konsultacije, zainteresovanima će na raspolaganju biti, pored ljudi sa fakulteta i viših škola, i stručnjaci Centra za profesionalnu orijentaciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Povezane vesti