018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sutra je Dan mladosti

Komentari: isključeni
Tagovi:

Pod sloganom „Želimo da svaki dan bude dan mladosti“, organizacije koje se zalažu da omladina u Nišu živi i stvara u boljem okruženju, najavile su koncert za subotu, 25. maja, u Parku Svetog Save od 21 čas.

Na ovaj način proslaviće se i podrška nekoliko hiljada građana koji su potpisali peticiju za bolji položaj mladih u društvu.

Nezaposlenost, slabo učešće u odlučivanju, nedovoljno para za realizaciju ranih inicijativa, samo su neki od problema sa kojima se danas mladi u Nišu susreću. Da se promeni položaj mladih u društvu potrebno je promeniti Statut Grada, depolitizovati savete za mlade, obezbediti prostore i izdvajati više para za omladinski aktivizam. Sve ovo simbolično će promovisati organizacije civilnog sektora na koncertu, planiranom da se održi na nekadašnji Dan mladosti.

- Svoj potpis za bolji položaj mladih u Nišu, građani mogu da daju i na žurci „Možeš TiTo“, koja počinje u 9 sati uveče u Parku „Svetog Save“. Nastupaju Oliver Katić, „Jazzbooka“, „Tijuana Orchestra“, DJ Marko Momčilov i drugi. U planu je i SFRJ performans -kaže Milan Stefanović iz Inicijative Mladih Niš.

Stefanović dodaje da je peticiju do sada potpisalo oko četiri hiljade građana, a ona će sa predlozima za stvaranje boljih uslova za mlade, uskoro biti predata gradskim celnicima.

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti